NavMenu

Centralna kuhinja novosadske Predškolske ustanove Radosno detinjstvo biće završena do kraja godine

Izvor: Dnevnik Sreda, 14.02.2018. 12:29
Komentari
Podeli
(Foto: Natalia Pesterean/shutterstock.com)
Izgradnja Centralne kuhinje Predškolske ustanove Radosno detinjstvou Novom Sadu trebalo bi konačno da bude završena ove godine.

Iako nije mogla da precizira kada će Centralna kuhinja moći da počne da radi, direktorka PU Mirjana Đurđev potvrdila je da je iz gradskog budžeta izdvojeno nešto više od 45 miliona dinara za radove na završetku tog objekta, te je sada na redu raspisivanje javne nabavke. Po njenim rečima, na taj objekat, odakle će obrocima biti snabdevani svi državni vrtići na teritoriji Novog Sada, PU čeka već pet godina.

Zabavište Zlatna greda, koje se nalazi u starom jezgru grada u istoimenoj ulici, nakon što je bilo zatvoreno već duže vreme, konačno je renovirano i mališani će moći tu da se vrate odmah po odobrenju inspekcije. Podsetimo, sanitarna inspekcija zatvorila je taj objekat u julu prošle godine, jer je počeo da tone i puca usled delovanja atmosferskih voda.

Sanaciju je dodatno odužilo i to što se ta stara građevina nalazi pod zaštitom kao spomenik kulture Novog Sada, te je Predškoslka ustanova najpre morala da ispuni zahtevane uslove Zavoda za zaštitu spomenika, kao, na primer, koja farba može da se koristi.

Predškolska ustanova trenutno broji 69 objekata sa 663 grupe, odnosno oko 16.000 mališana i 1.800 zaposlenih.

Time, Radosno detinjstvo čini najveću takvu ustanovu na Balkanu. Trenutno se obroci za decu iz tih vrtića pripremaju u postojeće dve kuhinje, koje su na granici kapaciteta. Očekuje se da Centralna kuhinja, smeštena u Industrijskoj zoni Sever, pored kuhinje, ima i vešernicu i odeljenje za tehničku dokumentaciju, a najavljivano je da će novi objekat biti opremljen najsavremenijom opremom za prihvat, obradu i distribuciju namirnica, kao i da će postojati mogućnost snabdevanja i drugih korisnika, kao što su škole i studentski domovi.


Osim toga, iako u ovoj godini nije planirana gradnja novih vrtića, Mirjana Đurđev kaže da je u pripremi projekat za gradnju vrtića na Klisi, u Orahovoj ulici, koji je, takođe, dugo čekan. Za tu namenu, iz budžeta Grada izdvojeno je i 2,8 miliona dinara za projektno tehničku dokumentaciju, saglasnosti i takse za izgradnju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.