Izvor: eKapija | Sreda, 14.02.2018.| 09:21

I ove godine povećana cena registracije motornih vozila - "Porez na kubike" kazna za vlasnike starijih automobila

Ilustracija (Foto: Kichigin/shutterstock.com)
Porez koji se svake godine plaća prilikom registracije vozila u 2018. godini je povećan za oko 2,5%, zbog redovnog usklađivanja sa indeksom potrošačkih cena Republičkog zavoda za statistiku. Reč je o iznosu koji, uz obavezno osiguranje, predstavlja najveći deo cene registracije vozila, a nove naknade se obračunavaju od 5. januara. Prošle godine je u odnosu na 2016. ovaj porez povećan za oko 1,5%.

Tako će ove godine porez na upotrebu motornih vozila iznositi - za putnička vozila do 1.150 kubika 1.270 dinara, od 1.150 do 1.300 kubika 2.480, a od 1.300 do 1.600 kubika 5.470 dinara. Porez na motorna vozila između 1.600 i 2.000 kubika je 11.210, od 2.000 do 2.500 kubika 55.380, a između 2.500 i 3.000 kubika 112.220 dinara. Za više od 3.000 kubika porez iznosi 231.930 dinara. To su iznosi bez umanjenja.

Međutim, propisani iznosi poreza umanjuju se za motorna vozila starija od pet godina, i to: 15% za automobile između pet i osam godina starosti, 25% kod vozila starih između osam i deset godina i 40% kod onih starijih od deset godina. Za motorna vozila starija od 20 i više godina, porez na upotrebu se plaća u iznosu od 20% od propisanog iznosa, odnosno umanjenje je čak 80%.

- Treba obratiti pažnju na to šta se želi postići ovakvim propisom. Pošto se očigledno stimuliše nabavka starijih automobila, praktično se na taj način pokriva onaj deo tržišta u kome su ljudi koji nemaju dovoljno novca da kupe nov auto, ali mogu da nabave vozilo koje je iznad našeg proseka, iako nije u vrhu standarda - kaže u razgovoru za eKapiju profesor Saobraćajnog fakulteta Milan Vujanić.

Naš sagovornik napominje da ukoliko je razlog ekološke prirode, odnosno želja da se zaštiti životna sredina, onda bi trebalo razmisliti o potezu poput onog koji su učinili Francuzi.

- Oni su, prilikom odluke o uvođenju Euro 6 standarda, odlučili da svim vozačima koji stare modele automobila zamene novim koji ispunjavaju ovaj kriterijum odobre popust od 1.000 EUR na registraciju - objašnjava Vujanić.

Iako direktno utiče i na ekologiju, iz Ministarstva zaštite životne sredine eKapija nije dobila odgovore na pitanja o zvaničnom stavu prema ovom propisu.

Neizvesna izmena propisa

Porez na upotrebu motornih vozila plaća se za period od jedne godine, a i u 2018. obračunavaće se prema kubikaži vozila, iako je još u septembru 2016. godine ministar finansija Dušan Vujović najavljivao novine u određivanju cene registracije vozila i set novih zakona. Nakon što su mediji preneli da bi registracija vozila mogla uskoro da se plaća na osnovu vrednosti automobila, iz ministarstva su tada reagovali i rekli da još nije preciziran predlog novog načina oporezivanja motornih vozila koji bi trebalo da smanji rashode vlasnika i da obezbedi pravično oporezivanje.

Ilustracija (Foto: Andrey_Popov/shutterstock.com)
eKapija je pokušala da proveri dokle se stiglo sa izradom ovog predloga, ali od Ministarstva finansija ni nakon dve nedelje nismo dobili odgovore na naša pitanja. Nezvanično, nadležne službe rade na izmenama načina obračuna, s tim što nije poznat čak ni okviran rok kada bi mogla da počne primena novih propisa.

- Statistike govore da je prosečna starost vozila u Srbiji 17 godina, a poznato je da su stariji automobili imali veću kubikažu uz manju konjsku snagu. Kod savremenih modela i sa manjom zapreminom motora moguće je postići veću snagu, pa se, imajući ovo u vidu, obračunom cene registracije prema kubikaži vozila praktično kažnjavaju vlasnici starijih automobila - objašnjava u razgovoru za eKapiju Milan Vujanić.

On smatra da bi zato prilikom izračunavanja cene registracije trebalo uzeti u obzir oba kriterijuma - i kubikažu i konjsku snagu, kako bi krajnji iznos bio makar malo pravedniji za sve kategorije vozača. Takođe, navodi da se uvođenjem više kategorija vozila prema zapremini motora, što je takođe najavljivano, ne bi ništa značajno promenilo.

- Uostalom, prilikom registracije se osiguranje plaća prema konjskoj snazi vozila, a godišnja naknada za korišćenje javnih puteva prema kubikaži, što takođe nije logično - ističe naš sagovornik i podseća da je "porez na kubike" uveden još devedesetih godina prošlog veka.

Iz Agencije za bezbednost saobraćaja za eKapiju su naveli da je u njihovoj nadležnosti samo ispitivanje i kontrolisanje vozila koja se uvoze kao upotrebljavana, odnosno da ne utiču na cenu registracije. Agencija vrši proveru stanja i ispravnosti vozila i na taj način "utiče na bezbednost saobraćaja i postiže pravna sigurnost građana koji kupuju takva vozila".

- U pogledu zaštite životne sredine, propisi Republike Srbije definišu nivo izduvne emisije, kako za nova, tako i za polovna vozila, a Agencija za bezbednost saobraćaja dosledno sprovodi te odredbe.

Čini se da će vozači u Srbiji, uprkos čestim diskusijama o ispravnosti, odnosno "pravednosti" sadašnjeg načina obračunavanja cene registracije vozila, kao i stalnim predlozima i zahtevima za njegovu promenu, bar još neko vreme svoju redovnu godišnju dažbinu plaćati prema već važećim propisima.

M.A.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.