Izvor: Tanjug | Utorak, 13.02.2018.| 15:50

Metalac uspešan i u Hrvatskoj, proizvodi u svim hipermarketima

Put koji su državnici Srbije i Hrvatske postavili tokom dvodnevne posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu, i pomirljivi ton kojim se govorilo tokom susreta je dobar i pozitivan signal i za privrednike obe zemlje, smatra predsednik nadzornog odbora Metalca i predsednik Metalac grupe Dragoljub Vukadinović.

- Privrednici nisu opterećeni političkim odnosima i sami rešavaju barijere koje najčešće postavljaju političari. Politički odnosi treba da se unapređuju. Treba da se okrenemo od prošlosti, ali ne smemo je zaboraviti - kaže Vukadinović.

On veruje da će promet između dve zemlje dostići u narednom periodu i 2 mlrd EUR i kaže da je Srbija otvorena za ulagače iz Hrvatske. Vukadinović objašnjava da, kada je reč o njegovoj kompaniji koja posluje i u Hrvatskoj, postoje manji sporadični problemi, kao što je u nekim slučajevima naplata.

- Metalac ima firmu u Zagrebu kao i skladište u Samoboru, a visina razmene sa Hrvatskom na godišnjem nivou iznosi oko 1,1 i 1, 2 mil EUR i naši proizvodi su prisutni u svim hipermarketima - objasnjava Vukadinović.

On kaže da je na sastancima srpskih i hrvatskih privrednika u Zagrebu pokazano interesovanje za dalje jačanje saradnje privrednika dve zemlje, te da se razgovaralo i o ulaganju srpskih preduzeća u hrvatski agrar.

- I pre deset godina sam bio u delegaciji sa tadašnjim predsednikom, ali se sada oseća bolja i opuštenija klima - zaključuje Vukadinović.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.