Izvor: eKapija | Utorak, 13.02.2018.| 14:08

Srbija zemlja partner na Međunarodnom sajmu turizma u Sofiji

Ilustracija (Foto: Adriano Castelli/shutterstock.com)
Srbija je ove godine zemlja partner Međunarodnog sajma turizma Holiday & SPA Expo, koji će biti održan u Sofiji od 14. do 16. februara.

Kako navode iz Turističke organizacije Srbije (TOS), ovaj sajam je na poslovnoj mapi već 35 godina, a očekuje se učešće 350 izlagača i više od 20.000 posetilaca.

TOS će tokom ove manifestacije promovisati celokupne turističke potencijale sa akcentom na banjski i planinski turizam, kao i na "city break" ponudu. U okviru predstavljanja Srbije kao turističke destinacije u programu promocije učestvovaće 27 lokalnih turističkih organizacija, turističkih agencija i hotela koji će predstaviti bogatu turističku ponudu naše zemlje.

- Nacionalna asocijacija Naše ruke prezentovaće tradicionalne zanate, a poseban akcenat stavljen je na gastro turizam i ponudu autentične hrane. Specijaliteti sa Zlatibora, pirotska peglana kobasica, leskovačka skara, turistička ruta Šumadijski putevi rakije, sukana banica i paprika Vrtka daće poseban ukus ovogodišnjem nastupu Srbije - navode iz TOS-a.

Nastup folklornog ansambla Sv. Đorđe, harmonikaša Dušana Komnenovića sa orkestrom, prezentacija starogradske muzike Srpski biseri, trubača, folklora Remizijana i prezentacija srpske muzike iz različitih delova zemlje, preneće samo deo duha srpske kulture.

- Učešće na sajmu Holiday&SPA Expo pružiće Srbiji jedinstvenu priliku da se predstavi kao zemlja partner, proširi partnersku mrežu, kao i mrežu klijenata i upriliči poslovne sastanke sa turističkim profesionalcima iz svih krajeva sveta.

Prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, u 2017. godini u Srbiji je boravilo 91.233 turista iz Bugarske, koji su ostvarili 148.823 noćenja, što je 2% više nego u 2016, navodi se u saopštenju TOS-a.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.