Izvor: eKapija | Ponedeljak, 12.02.2018.| 14:59

EIB nastavlja da podržava razvoj infrastrukture u Srbiji

(Foto: wael khalil alfuzai/shutterstock.com)
Evropska investiciona banka (EIB) podržava razvoj infrastrukture u Srbiji i očekuje nastavak saradnje na tekućim i novim projektima u drumskom, železničkom, vazdušnom i vodnom saobraćaju, navodi se u pismu koje je potpredsednik EIB-a, Dario Scannapieco, uputio ministarski građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorani Mihajlović, nakon sastanka održanog 31. januara, prenos sajt Vlade Srbije.

Kako se precizira, Scannapieco je naveo da je EIB spreman da pomogne razvoj infrastrukture u Srbiji, posebno na projektima koji su deo Agende povezivanja. U pitanju su autoput Niš-Priština i rekonstrukcija i modernizacija pruge Niš-Dimitrovgrad, kao i zajednički razvoj inicijativa u oblasti unutrašnjih vodnih puteva i kontrole letenja.

- Očekujemo nastavak zajedničkog rada u cilju uspešne realizacije važnih projekata u Srbiji, kao što su završetak gradnje Koridora 10 (E-80 i E-75), Projekat rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja i Obilaznica oko Beograda. Uveren sam da će naši zajednički napori omogućiti da održimo nivo aktivnosti EIB-a u Srbiji u ovoj i narednim godinama i nastavimo da razvijamo plodnu saradnju, posebno u sektoru transporta - naveo je Scannapieco.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.