NavMenu

D-company uspešan i u Slobodnoj zoni Pirot - Saradnja sa Michelinom donosi inostrane poslove

Izvor: eKapija/Novosti Ponedeljak, 12.02.2018. 15:51
Komentari
Podeli
(Foto: Bill Ragan/shutterstock.com)
Firma D-company iz Babušnice proširila je proslovanje i na pirotsku slobodnu zonu, gde je izgradila savremene pogone i opremila ih kompjuterizovanim mašinama.

Od male radionice za izradu alata i delova, tokom proteklih četvrt veka, D-company je postala firma sa 400 zaposlenih, koji primaju redovne i sasvim solidne plate, pišu Novosti.

Marljivim i strpljivim radom, kaže vlasnik Dragan Ćirić, poslovanje se širilo, a broj radnika uvećavao naročito otkad su počeli da prave alate za industriju automobilskih guma.

- U svojoj branši, sada smo u evropskom i svetskom vrhu. Sarađujemo sa multinacionalnom kompanijom i svetskom gumarskom imperijom Michelin, pa znatan deo proizvodnje izvozimo u Rumuniju, Poljsku, Francusku, Španiju, SAD, Australiju, Brazil, Argentinu... - nabraja Dragan Ćirić.

Ponosan je i na činjenicu da inženjeri i tehničari angažovani u njegovoj firmi redovno posećuju sve sajmove koji se odnose na oblast njihovog rada.

- Praćenje najnovijih dostignuća je postalo imperativ, s obzirom na to da se u eri informatike i novih tehnologija stvari razvijaju munjevitom brzinom. Zato nastojimo da ne "izgubimo dah" i uspešno pariramo konkurenciji. Pritom, pratimo i stanje u automobilskoj industriji, čiji su prohtevi sve veći, isporučujući vrhunske kalupe po zapadnoevropskim standardima, a po istočnoevropskim cenama - zaključuje Ćirić, prenose Novosti.


Nova zapošljavanja

Kako za eKapiju kažu u ovoj kompaniji najviše inostranih poslova donosi im saradnja sa Michelinom, za koji rade u mnogim zemljama gde ova kompanija ima predstavništvo.

- S obzirom na veliki uspeh saradnje sa Michelinom moguća su nova zapošljavanja. Novi radnici su nam neophodni prvenstveno zbog izvoza i inostrane saradnje - dodaju u D-company.

Upravo zbog dobre saradnje, D-company je 2016. godine i otvorio novi pogon u Slobodnoj zoni Pirot.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.