Izvor: Novosti | Subota, 10.02.2018.| 14:56
Izdvojite članak Odštampajte vest

Užice i Sevojno dobijaju inovacione centre

Ilustracija
Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović najavio je u petak (9. februara 2018. godine) da će Užice ove godine dobiti Inovacioni centar sa odeljenjem u Sevojnu, gde će raditi mladi inovatori koji treba da pomognu daljem tehnološkom razvoju užičke privrede.

Popović je naglasio da je Vlada Republike Srbije u 2018. godini za inovacije i tehnološki razvoj izdvojila pet puta više sredstava u odnosu na prethodnu, a da će deo tog novca biti opredeljen za centar u Užicu i Sevojnu.

- Ti centri će biti finansirani od strane ministarstva i lokalne samouprave, a pružiće inovativni ambijent za rad mladim ljudima. Biće im pružena i prilika da svoja znanja stave u funkciju tehnološkog razvoja užičke privrede - rekao je Popović.

On je istakao da je u sektoru inovacija i tehnološkog razvoja korisnicima na raspolaganju više novih programa.

- Programi za startap kompanije, čije inovacije imaju dobar plasman na tržištu, predviđaju bespovratna sredstva po korisniku od 80.000 EUR. Mala i srednja preduzeća koja sarađuju sa naučno-istraživačkim organizacijama i fakultetima mogu konkurisati za sredstva do 300.000 EUR - kazao je Popović.

On je najavio i nove programe u ovoj godini, koje Vlada sprovodi zajedno sa EU i Svetskom bankom, a odnose se na inovativno žensko preduzetništvo.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.