NavMenu

O čuvarima internet identiteta na DIDS 2018 - Konferencija o internetu u Srbiji 6. i 7. marta

Izvor: eKapija Subota, 10.02.2018. 12:37
Komentari
Podeli
Fondacija Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) organizovaće 6. i 7. marta, u beogradskom hotelu Metropol Palace devetu po redu godišnju konferenciju o Internetu u Srbiji - DIDS 2018. U godini kada .RS domen slavi svoj deseti rođendan, slogan Dana internet domena Srbije glasi "Čuvari internet identiteta".

Kako navode organizatori, prvi blok DIDS-a pod nazivom "Sajber ličnost" posvećen je evropski, a i globalno aktuelnoj temi GDPR - Opštoj uredbi o zaštiti podataka o ličnosti, koja krajem maja stupa na snagu u EU. Ova nova regulativa uticaće i na poslovanje pojedinih poslovnih subjekata u Srbiji, a o njoj, kao i o drugim aspektima privatnosti na Internetu, moderator Vladimir Radunović razgovaraće sa učesnicima panel diskusije.

Drugi blok nosi naziv "Digitalno nasleđe" i bavi se digitalizacijom u kulturi i nauci, a moderator će biti dr Tamara Vučenović. Pre panel diskusije, uvodno predavanje održaće Matjaž Filo, rukovodilac Sektora za IT na Fakultetu društvenih nauka u Ljubljani.

Treći blok, nazvan "Onlajn poslovanje", moderiraće Radomir Lale Marković, koji je ujedno i voditelj cele konferencije. Na početku bloka Milovan i Branka Matijević iz kompanije Mineco Computers predstaviće rezultate istraživanja "Indeks digitalne vitalnosti malih, mikro i srednjih preduzeća u Srbiji 2017", koje je po prvi put urađeno u našoj zemlji.

Drugog dana konferencije, 7. marta, biće održan Regionalni TLD forum - stručni skup za predstavnike nacionalnih internet registara iz regiona.

DIDS je, kao i do sada, besplatan za sve posetioce, uz obaveznu registraciju koja počinje krajem februara na zvaničnom sajtu konferencije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.