Izvor: eKapija | Nedelja, 11.02.2018.| 18:37
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počelo uređenje puta do jezera u Resniku - Država najavljuje nova ulaganja tokom 2018.

Plan detaljne regulacije Sportskog centra Jezero u Resniku izrađen je prošlog leta
Resničko jezero, koje se nalazi samo 17 kilometara od centra Beograda, predstavlja veliki turistički potencijal naše prestonice koji treba iskoristiti, poručio je u petak (9. februara 2018. godine) potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, obilazeći početak izgradnje saobraćajnice do ovog lokaliteta.

On je najavio da će ove godine početi prva ulaganja na samom jezeru, a ministarstvo će obezbediti početna sredstva za sređivanje okoline, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

- Da bi neko došao i uložio novac, potrebno je da vidi da država čini sve da stvori elementarne uslove i pokaže da je taj turistički resurs važan, odnosno da u njega ulaže, stvarajući pretpostavke za investicije privatnog sektora - poručio je Ljajić.

Grad Beograd, kako je podvukao, "teži da svaki turistički potencijal u prestonici maksimalno iskoristi praktičnim koracima i konkretnim investicijama, kako bi turistička ponuda bila raznovrsnija". Ljajić je naveo da upravo resničko jezero ima te potencijale, s obzirom na to da je blizu centra Beograda, a to može biti važan signal za dolazak domaćih i stranih turista, kao i za razvoj đačkog i omladinskog turizma.

Opština Rakovica je u saradnji sa Gradom Beogradom obezbedila urbanističke planove za ovo područje, a izradila je i studiju izvodljivosti i idejno rešenje za sportsko-rekreativni kompleks, dok je Institut Jaroslav Černi izradio projekat čišćenja jezera.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.