Izvor: eKapija | Nedelja, 11.02.2018.| 18:42
Izdvojite članak Odštampajte vest

Pogledajte kako će izgledati Bulevar patrijarha Pavla u Rakovici - Početak rekonstrukcije u martu 2018.

U Bulevaru patrijarha Pavla u Rakovici nedavno su osvanuli bilbordi koji najavljuju novi izgled ove saobraćajnice, koja vodi do Mosta na Adi.

Da će radovi početi već za mesec dana, najavila je i lokalna samouprava. Kako je navedeno na zvaničnom sajtu Gradske opštine Rakovica, prva faza, koja kreće u martu, obuhvata rekonstrukciju od mosta na Adi do skretanja za Ulicu Pere Velimirovića. Radove finansira Grad Beograd i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Prema ilustracijama budućeg rešenja, koje su objavljene, tramvaji će voziti sredinom Bulevara patrijarha Pavla, kao što je urađeno i u Bulevaru kralja Aleksandra i Ulici vojvode Stepe. Ulica bi trebalo da bude proširena, te da u svakom pravcu budu po dve kolovozne trake.

Saobraćajnica Patrijarha Pavla u uličnoj mreži grada predstavlja magistralni koridor i pre svega je planirana za odvijanje tranzitnog saobraćaja. Njena uloga je da autoput, Novi Beograd i Most na Adi saobraćajno poveže sa Ulicom patrijarha Dimitrija, Kružnim putem, Ibarskom magistralom i obilaznicom oko Beograda, podsećaju na sajtu Opštine Rakovica.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.