Izvor: Novosti | Petak, 09.02.2018.| 12:21

Rekonstrukcija Sentandrejskog mosta u Novom Sadu počinje 15. marta

Ilustracija (Foto: ThomBal/shutterstock.com)
Beogradske firme Srbijaautoput i Mostogradnja zajednički će raditi temeljnu obnovu Sentandrejskog mosta na Kanalu DTD u Novom Sadu, odlučeno je posle obavljenog postupka javne nabavke koji je krajem minule godine organizovala gradska Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI).

- Rekonstrukcija mosta koji je već dugo u veoma lošem stanju, vredna 57 miliona dinara, trebalo bi da počne 15. marta - najavljuje za Novosti Zorica Ninić Stupar, pomoćnica načelnika UGZI za investicije.

Ona podseća da tu investiciju zajednički, u jednakim iznosima, realizuju Grad Novi Sad i JP Putevi Srbije.

Izvođaču radova, koji je na tenderu dao najpovoljniju ponudu, dat je rok od 180 kalendarskih dana od uvođenja u posao da završi obnovu mosta, čime će biti okončan deo velikog projekta proširenja Sentandrejskog puta, odnosno, izgradnje Sentandrejskog bulevara sa još jednim mostom "blizancem" na kanalu DTD.

- Prošle godine je raspisana i javna nabavka za projektovanje mosta "blizanca" Sentandrejskom mostu i uskoro se očekuje zaključenje ugovora o projektovanju - dodala je Ninić Stupar.

Sa pokrajinskom Upravom za kapitalna ulaganja ugovoreno je finansiranje obnove Sentandrejskog puta, od ulica Primorske do Velebitske, deonice duge oko 1,3 kilometra, a potom bi tokom godine počela i izgradnja nove trase, koju zajednički finansiraju Pokrajina i Putevi Srbije.

Rehabilitacija Sentandrejskog, odnosno, Klisanskog mosta, kako se takođe naziva jer vodi prema Klisi, značajna je faza u ostvarivanju rekonstrukcije Sentandrejskog puta radi izgradnje istoimenog bulevara. Ceo taj projekat obnove jednog i izgradnje drugog mosta i bulevara vredan je ukupno 720 miliona dinara i jedna je od najvećih investicija u poslednjih nekoliko godina u Novom Sadu.

Tokom obnove Sentandrejskog mosta, saobraćaj će biti preusmeren na druge mostove preko kanala, što će verovatno izazvati veće gužve, jer je taj putni pravac, na državnom putu Novi Sad - Subotica, veoma prometan.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.