NavMenu

Slobodi Mićalović i Srđanu Todoroviću nagrade filmskih kritičara Srbije

Izvor: B92 Četvrtak, 08.02.2018. 19:09
Komentari
Podeli
(Foto: ktsdesign/shutterstock.com)
Glumici Slobodi Mićalović u četvrtak (8. februara 2018. godine) je u Muzeju jugoslovenske kinoteke uručena nagrada Fipresci Srbija za najbolju žensku ulogu, koja joj je dodeljena za ulogu u filmu "Na mlečnom putu". Za najbolju mušku ulogu nagrađen je Srđan Todorović, za ostvarenje u filmu "Prokleti pas".

Srpska sekcija međunarodne federacije filmskih kritičara - Fipresci Srbija za najbolji film proglasila je "Rekvijem za gospođu J." Bojana Vuletića, koji je dobio priznanje i za najbolju režiju i scenario.

Za najbolju fotografiju nagrađeni su Goran Volarević i Martin Šec za film "Na mlečnom putu", dok je priznanje za najbolju montažu pripalo Đorđu Stankoviću za "Afterparti".

Prema mišljenju Fipresci Srbija, najbolju muziku je napisao Nemanja Mosurović za ostvarenje "Prokleti pas", dok je najbolje kostime uradila Jelena Stokuća za film "Zona Zamfirova".

Nagrada za najbolji dokumentarni film otišla je u ruke rediteljke Mile Turajlić za ostvarenje "Druga strana svega", dok je za najbolji strani film proglašeno ostvarenje "Bez ljubavi" Andreja Zvjaginceva.


Posebna nagrada za životno delo i trajni doprinos srpskoj kinematografiji uručena je Đorđu Nikoliću, koji je bio direktor fotografije na različitim filmskim projektima od 1960. godine.

Tatjana Cvetičanin je primila posthumno priznanje za supruga Aleksandra D. Kostića koji je bio cenjeni dramaturg, filmski kritičar i urednik filmskog programa na TV B92.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.