Izvor: eKapija | Četvrtak, 08.02.2018.| 14:54

Merck obeležava 350 godina poslovanja

Ina Bulat
Nemačka naučna i tehnološka kompanija Merck ove godine proslavlja 350 godina postojanja, sa više od 50.000 zaposlenih i pod sloganom - Prošlost, sadašnjost, budućnost. Farmaceut Friedrich Jacob Merck postavio je 1668. godine u Darmštatu kamen temeljac, a porodica osnivača i dalje je većinski vlasnik ove korporacije, navodi se u saopštenju kompanije.

- Ovo je neverovatan broj, posebno ako uzmete u obzir sve što se dogodilo u svetu nauke između 1668. i danas. Ponosni smo na brojne doprinose Merck-a u nauci, istraživanju i razvoju i nastavljamo tim putem - rekao je Stefan Oschmann, predsednik Izvršnog odbora i generalni direktor Merck-a.

Generalna direktorka Merck Srbija, Ina Bulat, ističe da je veliko zadovoljstvo biti deo tima ljudi iz celog sveta koji rade kako bi obezbedili napredak u onome što je ljudima najvažnije, a to je zdravlje.

- Merck u Srbiji svake godine doprinosi razvoju na poljima kardiologije, endokrinologije, neurologije i potpomognute oplodnje - izjavila je Bulat i dodala da je "Merck u Srbiji prisutan više od 10 godina, i iz godine u godinu beleži rast i razvoj na domaćem tržištu i u regionu".

U saopštenju kompanije se dodaje da će više od 35 svetskih naučnika, uključujući i pet dobitnika Nobelove nagrade, predstaviti svoj rad pred oko 1.000 učesnika i diskutovati o budućnosti nauke na Merckovoj konferenciji Radoznalost 2018 – Shvatanje budućnosti (Curious2018 - Future Insight) sredinom jula u Darmštatu. Takođe, u okviru evropske svečanosti, 3. maja će u okviru centrale Merck-a zvanično biti otvoren novi Inovacioni centar.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.