Izvor: eKapija | Četvrtak, 08.02.2018.| 12:11
Izdvojite članak Odštampajte vest

Mašinski fakultet u Beogradu dobija nacionalni centar za robotiku i digitalizaciju industrije?

Ilustracija (Foto: Willyam Bradberry/shutterstock.com)
Zgrada stare toplane Mašinskog fakulteta u Beogradu mogla bi da postane nacionalni centar za robotiku i inovacionu digitalizaciju industrije, najavio je prilikom obilaska tog fakulteta ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović.

Prema njegovim rečima, Vlada će u narednom periodu razmatrati projekat rekonstrukcije zgrade stare toplane Mašinskog fakulteta kao prioritet, jer ove godine ta ustanova obeležava 70 godina postojanja, prenosi sajt Vlade Srbije.

Ideja je, kako je objasnio, da se u toj zgradi izgradi nacionalni centar za robotiku i inovacionu digitalizaciju industrije kako bi mladi u jednom inovacionom ambijentu mogli da daju svoj doprinos.

- Mašinski fakultet ima veliku pomoć i od Grada Beograda i mislim da ćemo u saradnji sa gradskim vlastima ovaj projekat vrlo brzo početi da realizujemo - naveo je on.

- Mašinski fakultet ima veliku pomoć i od Grada Beograda i mislim da ćemo u saradnji sa gradskim vlastima ovaj projekat vrlo brzo početi da realizujemo - naveo je Popović.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.