Izvor: Promo | Četvrtak, 08.02.2018.| 15:10

Banja Đula u Mađarskoj - Uživanje u gastronomiji, bazenima, velnesu, lekovitoj vodi

Aquapalota
Đula je jedan od najstarijih i najpoznatijih banjskih i termalnih centara u Mađarskoj. Nalazi se na samo 340 kilometara od Beograda i veoma je cenjena kod srpskih turista. Centar u Đuli ima ukupno 21 otvoreni i zatvoreni bazen velikih vodenih površina, sa novim velikim akva parkom na otvorenom i zatvorenom delu. Osim termalne vode, Đula je poznata i po rakiji "palinka", kobasicama, tvrđavi, muzeju Almasy dvorac i sto godina staroj poslastičarnici.

U Đuli postoji veliki broj smeštajnih kapaciteta, a mi vam preporučujemo Hunguest Hotel Erkel koji je jedini "toplim hodnikom" povezan sa banjskim kompleksima Tvrđava i Aquapalota. Tvrđava i Aquapalota namenjeni su zabavi za celu porodicu. Kupališni kompleks se nalazi u parku Almasidvorac. Na 900 m2 vodene površine smeštene su brze reke, vodopadi, tobogani, gejziri, vodene masaže, ali i jedinstvena atrakcija – krofna tobogan koji ima nagib na gore. Postoji i izdvojena prostorija za bebe i mame, kao i programi za animaciju dece.

Hunguest Hotel Erkel
Ova banja je dobra opcija ne samo za porodično uživanje, već i za tim bilding kao i organizaciju poslovnih skupova. Kako nam kažu u hotelu Erkel, na raspolaganju su za organizaciju tim bildinga u različitim programima:

- Možemo organizovati degustaciju čuvene kobasice i rakije, prisustvo pravljenju kobasica kao i tradicionalnom mađarskom svinjokolju. Osim toga, na raspolaganju su i Gelleny Park Avanture sa mnogobrojnim programima na 4,5 hektara, Go-Kart staza, Steigervald salaš gde se nalazi muzej, mini zoo vrt, a mogu i jahati konje. Tu je i Póstelek park sa tim bilding programima – kuvanje u timu, traženje "blaga" u parku, odbojka na pesku, fudbal, mali zoo sa kućnim ljubimcima, igralište...

Za one koji žele da organizuju poslovni skup, svakako se izborom ovog hotela neće pokajati.

- Hunyadi Matyas sala, sa svojih skoro 390 kvadratnih metara konferencijske površine, u pozorišnom rasporedu može da primi 290 osoba, a u Hunyadi Szalonu se može smestiti još 100 osoba. Manji sastanci i skupovi se mogu organizovati i u salama Erzsebet, Corvin, Beatrix, Kinizsi Pal, Kristofi u Hunyadi Janos. Ove sale su izvanredno mesto za konferencije, za sastanke, porodična okupljanja, svadbe i izložbe u vrhunskom ambijentu.

Svaki aranžman u hotelu uključuje polupansion i ulaznice - u Durer zgradi za Aquapalotu i za Varfurdo, u Munkacsy zgradi samo za Varfurdo banju.

Lečenje i prevencija:

Hotel i banja je idealna i za one koje se žele lečiti ili samo paze na zdravlje. Lekovita alkalno-hidrogenkarbonatska-hloridnatermalna voda pomaže u lečenju bolesti lokomotornih organa, reumatskih tegoba, lokalnih neuroloških tegoba, problema stomačne kiseline i ginekoloških upala. Ali tu su i saune i masaže za one koje žele samo da odmaraju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.