Izvor: Tanjug | Sreda, 07.02.2018.| 10:30
Izdvojite članak Odštampajte vest

Srpski organski proizvodi na sajmu Biofach u Nirnbergu od 14. februara

(Foto: Twin Design/shutterstock.com)
Srbija će i ove godine učestvovati na najvećem međunarodnom sajmu organskih proizvoda Biofach, koji se održava od 14. do 17. februara u Nirnbergu u Nemačkoj.

Učešće srpskih proizvođača organskih proizvoda na ovoj međunarodnoj manifestaciji oganizovalo je Nacionalno udruženje Serbia organica, uz finansijsku podršku, kao i u prethodne dve godine, Privredne komore Srbije, nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ i američke agencije za međunarodni razvoj USAID.

Na zajedničkom štandu u hali 4a, svoje proizvode će predstaviti 14 srpskih proizvođača organskih proizvoda.

To su All Natural Foods Nova Pazova, Eco Mele Beograd, Ecoagri Serbia Bela Crkva, Jovanjica sa sedištem u Beogradu, Mondi Lamex iz Kraljeva, Zadrugar iz Ljubovije, Suncokret iz Hajdukova, Flory iz Kruševca, Timomed iz Knjaževca, Herba iz Beograda, Avis iz Beograda, Baltik junior iz Beograda, Elixir iz Šapca i Olga Group iz Beograda.

Biofach je već 29 godina vodeći međunarodni sajam organskih proizvoda - prehrambenih, tekstilnih i kozmetike, a Nacionalna asocijacija Serbia Organica je već devet godina organizator zajedničkog nastupa srpskih proizvođača na ovoj prestižnoj izložbi organske proizvodnje, navodi se u saopštenju te asocijacije.

Posetioci sajma će imati priliku da se upoznaju s najnovijim tehnologijama proizvodnje, linijama za preradu i novim načinima pakovanja, kao i inputima potrebnim za obavljanje ove proizvodnje. U okviru Biofacha, i ove godine će biti održan Vivanes, Međunarodni sajam prirodne kozmetike.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Međunarodnog pokreta za organsku poljoprivredu (IFOAM).
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.