Izvor: Beta | Utorak, 06.02.2018.| 19:51
Izdvojite članak Odštampajte vest

NIS i Ministarstvo prosvete sarađuju u obuci kadrova za naučno-istraživački rad

Ilustracija (Foto: Stock-Asso/shutterstock.com)
Naftna industrija Srbije (NIS) i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije potpisali su u utorak (6. februara 2018. godine) Memorandum o saradnji kojim je predviđeno zajedničko delovanje u oblasti nauke i obrazovanja. Sporazum su potpisali ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev.

Tim dokumentom je predviđeno usavršavanje kadrova za naučno-istraživački rad, akreditacija novih studijskih i nastavnih programa na fakultetima i u srednjim školama za obrazovne profile u skladu sa potrebama NIS-a, razvoj i unapređenje stručnog usavršavanja zaposlenih u prosveti, kao i stipendiranje najboljih učenika i studenata u zemlji i inostranstvu.

Saradnja uključuje i opremanje objekata u ustanovama osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja, kao i rad na popularizaciji ruskog jezika, saopštio je NIS.

Tjurdenjev je rekao da će NIS nastaviti da ulaže u projekte podrške obrazovanju mladih u skladu sa svojim sloganom "Budućnost na delu".

- U 2018. očekujemo da će čak 25 mladih stručnjaka – stipendista NIS-a - postati naše kolege i na to smo posebno ponosni. Verujemo da podrška obrazovanju donosi bar dve dobrobiti: ulažemo u svoju budućnost i pomažemo napretku cele zajednice. Energija znanja biće i nadalje važan deo naše strategije - istakao je on.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja izrazio je zadovoljstvo što je NIS kao kompanija prepoznata po ulaganju u nauku, znanje i mlade ljude.

Memorandum o saradnji potpisan je u prostorijama Centra za promociju nauke, koje je NIS opremila u okviru programa Zajednici zajedno.

Potpisivanje Memoranduma o saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, predstavlja nastavak promocije ulaganja u obrazovanje, koji NIS sprovodi već pet godina kroz program Energija znanja.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.