Izvor: eKapija | Utorak, 06.02.2018.| 15:43
Izdvojite članak Odštampajte vest

Pokrenuta proizvodnja aditiva za stočnu hranu u HE Župa - U planu otvaranje još jednog pogona tokom 2018.

Ilustracija (Foto: Nataliia Sydorova/shutterstock.com)
Hemijska industrija Župa iz Kruševca, koja je privatizovana krajem 2016. godine, nedavno je pokrenula proizvodnju u Fabrici aditiva za stočnu hranu. Direktor Aleksandar Mandić kaže da planiraju da veći deo proizvodnje bude izvezen na tržište zapada, javlja Radio-televizija Kruševac.

- Plan za ovu godinu je da oko 70% robe proizvedene u tom pogonu izvezemo na tržišta Grčke, Austrije, Francuske i drugih evropskih zemalja - objašnjava Mandić.

Pored ove fabrike u Župi rade i pogon plavog kamena i fabrika pesticida. Mandić kaže da do kraja godine u preduzeću očekuju povratak dela dosadašnjeg ulaganja.

- Ovogodišnji planovi predviđaju značajno proširenje proizvodnje u postojećim i otvaranje novog pogona, a samim tim kotinuairano povećanje radne snage u fabrici - objašnjava Mandić.

Robne marke po kojima je Župa prepoznatljiva su sistemin, blauvit, plavi kamen i župamiks.

Kruševačka fabrika od 2004. godine nije radila, pa su i dozvole za proizvode u međuvremenu izgubljene. Kako objašnajva direktor te fabrike, u Župi rade na njihovom ponovnom dobijanju, te u naredne dve godine očekuju dobijanje dozvola za sve proizvode po kojima je Župa nekada bila prepoznatljiva, prenosi RTK.

Podsetimo, nakon stečajnog postupka, Hemijsku industriju Župa krajem 2016. godine kupilo je beogradsko preduzeće Eucom.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.