NavMenu

Petrovac na Mlavi dobija obilaznicu i novi most - U planu i rekonstrukcija bolničkog kompleksa

Izvor: eKapija Utorak, 06.02.2018. 15:39
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Blazej Lyjak/shutterstock.com)Ilustracija
Predsednik opštine Petrovac na Mlavi, Duško Nedinić, najavio je na konferenciji za medije održanoj u ponedeljak (5. februara 2018. godine) da će nova obilaznica oko grada biti izgrađena do juna ove godine, dok će novi most preko Mlave biti izgrađen tokom 2019. Vrednost buduće saobraćajnice procenjena je na više od 70 miliona dinara, navodi se na zvaničnom sajtu opštine.

- Ugovorenom dinamikom radova prvo će se graditi obilaznica oko grada, kako bi se teški saobraćaj preusmerio do završetka izgradnje novog mosta preko Mlave - rekao je Nedinić.

On je najavio da će se buduća obilaznica prostirati od Kamenova do Zabrđa u dužini od 3.050 metara i po svim parametrima će zadovoljiti potrebe tranzitnog i teškog saobraćaja, jer na toj deonici već postoji novoizgrađeni most nosivosti do 60 tona. Osim što će rasteretiti teški saobraćaj u samom gradu, obilaznica će povezati i dva regionalna puta, sela Kamenovo i Zabrđe, kao i ostala susedna sela, čime će se znatno smanjiti dužina putovanja.

Pored ove saobraćajnice, sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima ugovorena je i rekonstrukcija bolničkog kompleksa Doma zdravlja i Opšte bolnice. Direktor Opšte bolnice Petrovac na Mlavi, dr Branko Lukić, istakao je da se vrednost kompletnih radova procenjuje na više od 5 mil EUR, a rekonstrukcija će se odvijati etapno, u tri faze.


- U prvoj fazi biće urađeno spoljašnje uređenje - rekonstrukcija krovova, fasada, postavljanje nove stolarije, parterno uređenje dvorišta, kao i nova zgrada vešernice. U drugoj fazi biće izgrađena nova toplana na biomasu, koja će imati kapacitete da greje ne samo bolnički kompleks, već i veći deo grada koji je smešten na levoj obali Mlave. Na kraju će se, u trećoj fazi, pristupiti unutrašnjem uređenju bolničkih objekata - naveo je Lukić.

Realizacija svih radova na rekonstrukciji bolničkog kompleksa predviđena je u naredne tri godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.