Izvor: Tanjug/Beta | Ponedeljak, 05.02.2018.| 15:52
Izdvojite članak Odštampajte vest

MIHAJLOVIĆ: Moguća železnička veza Obrenovca i Surčina

Zorana Mihajlović
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da se biti urađena analiza o tome da li Obrenovac može da se železnicom poveže sa Surčinom, gde je smešten beogradski aerodrom.

Ona je tokom posete opštini Obrenovac podsetila da je železnica efikasan vid transporta i da aerodromi u svetu pružaju mogućnost da se putnici železnicom prevezu do grada.

Ministarka je kazala i da je most na Savi na putu Surčin-Obrenovac završen 40% i najavila da će obnova dela šabačkog puta od Skele do Ušća kod Obrenovca, u dužini od 4,2 kilometra, biti završena u martu.

U putnu infrastrukturu na teritoriji opštine Obrenovac u poslednjih nekoliko godina uloženo je više od 2 mil EUR, rekla je ona i kazala da se sve radi u dogovoru sa lokalnom samoupravom.

Ministarka je podsetila i da je Obrenovac prvi ponudio uređenu lokaciju za izgradnju stanova za zaposlene u službama bezbednosti i dodala da je ta lokacija infrastrukturno uređena pa ne zahteva dodatne troškove, a gradnja stanova će početi naredne godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.