NavMenu

Mađarski Szegedi SZEFO ZRt. otvara tekstilni pogon u Baču - Proizvodnja trikotaže od leta 2018.

Izvor: Dnevnik Nedelja, 04.02.2018. 14:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: alexandre zveiger/shutterstock.com)Ilustracija
U nekadašnjoj krojačnici Slavije u Baču do leta bi trebalo da počne da radi pogon za proizvodnju odeće od trikotaže mađarske tekstilne industrije iz Segedina, Szegedi SZEFO ZRt.

Kako piše Dnevnik, mađarski preduzetnik u Baču planira da u početku uposli stotinu radnika u dve smene.

- U narednom periodu sledi izbor radnika, i obuka u dve faze - prvi deo u Baču, a drugi deo u proizvodnom pogonu u Segedinu - kaže Milan Ivanić iz Kancelarije za ekonomski lokalni razvoj Bača.

- Naredne sedmice trebalo bi da stignu mašine za šivenje i da se izabere grupa radnica zainteresovanih za posao. Na NSZ na području Opštine Bač je 715 žena, pa će se u razgovoru s njima, a potom i na licu mesta za šivaćim mašinama odrediti potencijalne šnajderke - navodi Ivanić i dodaje da mađarski preduzetnik planira da obuka u Segedinu traje 90 dana.

Tekstilna industrija iz Segedina, kaže Ivanić, tražila je po Vojvodini prostor za zakup u nameri da proširi dosadašnju proizvodnju, pa je Opština Bač ponudila prostorije od 435 kvadrata, koje su godinama prazne.

- Dolazak ovih tekstilaca će u značajnoj meri doprineti unapređenju privrednog ambijenta u opštini, smanjenju nezaposlenosti i povećanju standarda žitelja Opštine Bač - naglasio je Ivanić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.09.2023.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Džozefin Gala, SAP SEE - Srpske kompanije su regionalni predvodnici u korišćenju AI rešenja

Covid-19 bio je udarni impuls digitalne transformacije širom istočne Evrope i celog sveta, a razlog za to bili su prekinuti procesi unutar organizacija, poremećeni lanci snabdevanja kao i smetnje u mnogim drugim važnim aspektima poslovanja. Džozefin Gala, direktorka kompanije SAP za SEE (South East Europe), u razgovoru za e-Kapiju navodi da očekuje nastavak trenda digitalne transformacije poslovanja i stoga ističe njenu važnost za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.