NavMenu

Izgradnja kolektora otpadnih voda u RTB Bor počeće tokom 2018.

Izvor: Ist media Četvrtak, 01.02.2018. 13:20
Komentari
Podeli
RTB Bor (Foto: Ljubiša Aleksić/RTB Bor)RTB Bor
Izgradnja novog kolektora otpadnih voda rudnika bakra Veliki Krivelj počeće ove godine, i za tu namenu je iz republičkog budžeta izdvojena milijarda dinara, rekao je za IST Media generalni direktor RTB-a Bor, Blagoje Spaskovski.

- Već sledeće nedelje biće održan sastanak sa ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem, kako bi se utvrdili detalji oko projektovanja i izgradnje kolektora - rekao je Spaskovski.

Čelnici Zaječara i Negotina, gradova kraj Timoka i Dunava, upozorili su nedavno da bi, ukoliko problem kolektora uskoro ne bude rešen, moglo doći do međunarodne ekološke katastrofe neprocenjivih razmera, jer bi otpadne vode pune toksičnih materija ugorzile priobalja i plodna zemljišta kraj Dunava, sve do Crnog mora.

Spaskovski kaže da će u 2018. i 2019. godini biti izdvojeno po pet stotina miliona dinara za novi kolektor-tunel i ističe da je to sasvim dovoljno da se isprojektuje i izgradi kolektor dužine između 2,5 i 3 kilometra delom starom, a delom novom trasom ispod stenske mase.

- Novi kolektor će biti takav da više nikada neće postojati opasnost po životnu sredinu, i njime će se eliminisati svaka mogućnost da se otpadne vode izliju i poplave opštine u priobalju Timoka i Dunava - rekao je Spaskovski.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.