Izvor: eKapija | Četvrtak, 01.02.2018.| 08:37
Izdvojite članak Odštampajte vest

Država finansira projekte zaštite i unapređenja kulturnog nasleđa - Prijave do 1. marta

Ilustracija (Foto: Iakov Filimonov/shutterstock.com)
Ministarstvo kulture i informisanja Srbije objavilo je konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata iz oblasti zaštite, istraživanja i korišćenja kulturnog nasleđa, u 2018. godini. Oblasti koje su obuhvaćene su - nepokretno kulturno nasleđe, arheološko nasleđe, muzejsko nasleđe, arhivska građa, nematerijalno kulturno nasleđe, kao i stara i vredna bibliotečka građa.

Cilj konkursa je, kako je saopštilo Ministarstvo, doprinos očuvanju, istraženosti, zaštiti, održivom korišćenju i dostupnosti kulturnog nasleđa, kao i unapređenje delatnosti zaštite kulturnog nasleđa i bibliotečko-informacione delatnosti.

Putem ovog konkursa, država će finansirati ili sufinansirati projekte u oblasti otkrivanja, prikupljanja, istraživanja, dokumentovanja, proučavanja, vrednovanja, zaštite, očuvanja, predstavljanja, interpretacije, korišćenja i upravljanja kulturnim nasleđem i bibliotečkom građom.

Prijavljivanje je moguće do 1. marta 2018, navode u Ministarstvu, a više detalja o uslovima i načinu konkurisanja pogledajte OVDE.

Ministarstvo kulture, podsetimo, raspisalo je početkom januara i konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata digitalizacije kulturnog nasleđa.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.