Izvor: eKapija | Sreda, 31.01.2018.| 16:45

MALI: Do kraja 2019. godine nova scena Bojan Stupica u JDP-u

Siniša Mali (Foto: beograd.rs)
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je sa premijerkom Anom Brnabić Jugoslovensko dramsko pozorište, gde je predstavljeno idejno rešenje za rekonstrukciju scene Bojan Stupica.

– Očekujem da radovi počnu krajem tekuće ili početkom sledeće godine, a prema prognozama trajali bi između 10 i 12 meseci - najavio je Mali, a prenosi Beoinfo.

– To neće biti rekonstrukcija u pravom smislu te reči, budući da ćemo na kraju imati potpuno novi objekat na starom mestu - naveo je gradonačelnik i podsetio da je scena Bojan Stupica iz bezbednosnih razloga zatvorena 2015. godine.

Prema njegovim rečima, budžet Grada Beograda za kulturu je ove godine veći za 10% u odnosu na prošlu.

- Tokom tekuće godine trebalo bida bude završena i rekonstrukcija pozorišta Boško Buha. Takođe, tokom 2018. godine počeće izgradnja Gradske galerije na Kosančićevom vencu, a završavamo i projekat za izgradnju Muzeja grada Beograda u Resavskoj ulici kako bi tokom sledeće godine počeli radovi na izgradnji. Od postojeće zgrade Železničke stanice napravićemo Muzej istorije Srbije ili Muzej srednjeg veka – istakao je gradonačelnik.

On je dodao da je idejno rešenje za rekonstrukciju scene Bojan Stupica urađeno, da sledi idejni projekat, a nekoliko meseci nakon toga biće raspisan tender za izvođače radova.

Povodom rekonstrukcije scene Bojan Stupica u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove stavio je na rani javni uvid Plan detaljne regulacije za područje između ulica Kralja Milana, Resavske, Nemanjine i Svetozara Markovića, koji je izradio Urbanistički zavod Beograda. Detalje pogledajte u tekstu eKapije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.