NavMenu

McDonald's tokom 2018. otvara 1.000 novih restorana širom sveta

Izvor: Tanjug Sreda, 31.01.2018. 09:08
Komentari
Podeli
Američki lanac brze hrane McDonald's investiraće oko 2,4 mlrd USD i otvoriti 1.000 novih restorana u svetu u 2018. godini, saopšteno je iz te kompanije.

- U 2018. godini planiramo da investiramo oko 2,4 mlrd USD kapitala, od čega će najveći deo biti posvećen reinvestiranju u naše postojeće lokacije. Naš plan razvoja podrazumeva i otvaranje 1.000 novih McDonald's restorana - izjavio je finansijski direktor te kompanije Kevin Ozan.


McDonald's je u četvrtom prošlogodišnjem kvartalu prihodovao 5,34 mlrd USD, što je više od očekivanja analitičara koji su predviđali prihod od 5,26 mlrd USD.

Neto dobit kompanije dostigla je 698,7 mil USD, ili 87 centi po akciji, što je pad u odnosu na 1,19 mlrd USD ili 1,44 USD po akciji iz istog perioda 2016. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.