NavMenu

Četiri kompanije grade pogone u Sremskoj Mitrovici - Grad planira i treću industrijsku zonu

Izvor: Novosti Utorak, 30.01.2018. 12:39
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Konstantin L/shutterstock.com)Ilustracija
Četiri kompanije - tri strane i jedna domaća - ove godine završavaju proizvodne pogone u Sremskoj Mitrovici, a u njima bi posao trebalo da nađe više od 250 radnika. Reč je o austrijskoj kompaniji Batimat, italijanskoj Labor Legno, nemačkoj Kuehne i našem Roloplast Mošiću.

- Za manje od dva meseca Batimat će početi izgradnju hale u kojoj će proizvoditi termoizolacioni materijal. Oni su u industrijskoj zoni Jezero kupili parcelu od dva hektara, na kojoj će podići fabriku od 2.000 kvadratnih metara. U prvoj fazi zaposliće 80 ljudi, a inače im je plan da se razvijaju u tri faze, što će uvećavati potrebu za radnom snagom - kaže Dmitar Stanišić, pokrajinski poslanik koji zajedno sa čelnicima Grada radi na privlačenju investitora.

Roloplast Mošić, koji proizvodi PVC i aluminijumsku stolariju, kupio je parcelu u industrijskoj zoni Sever i na površini od četiri hektara gradiće pogon od 6.000 kvadratnih metara.

U istu zonu stigla je i nemačka kompanija Kuehne, koja na tri hektara građevinskog zemljišta širi kapacitete za proizvodnju kornišona, gde će posao naći više od 50 ljudi.

- Italijanski investitor Labor Legno završava fabriku od 5.000 kvadratnih metra u kojem će, prema planu, već u martu početi proizvodnja drvenih obloga i galanterije, parketa, lajsni... U ovoj fabrici za dva meseca biće uposleno oko 50 naših sugrađana - kaže Stanišić.


Šire se industrijske zone

U Sremskoj Mitrovici dve industrijske zone prostiru se na više od 45 hektara građevinskog zemljišta. U zoni Sever ostalo je slobodno 4,5 hektara, a u zoni Jezero tri.

Očigledan ekonomski rast i interesovanje investitora primorali su Gradsku upravu da već sada razmišlja o opremanju i treće industrijske zone, koja će se prostirati na oko 50 hektara uz sam autoput Beograd - Šid. Komunalno opremanje ove zone, očekuje se, počeće ove godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.