NavMenu

Tri semestra za vinare i vinogradare - Univerzitet u Novom Sadu uvodi novi interdisciplinarni master program

Izvor: Novosti Ponedeljak, 29.01.2018. 19:49
Komentari
Podeli
(Foto: Alexander Chaikin/shutterstock.com)
Diplomci Univerziteta u Novom Sadu moći će od ove godine prvi put da se upišu na interdisciplinarne master studije vinogradarstva i vinarstva. Studenti će se, kako je saopšteno sa Univerziteta, na novi akreditovani program interdisciplinarnih master akademskih studija upisivati u Centru za strategijske i napredne studije.

Studijski program će se, kako je najavljeno, realizovati u saradnji sa Tehnološkim i Poljoprivrednim fakultetom, a u nastavu će biti uključeni i profesori sa više vodećih stranih univerziteta u toj oblasti. Master studije će trajati tri semestra.

- Očekujem da će ovaj studijski program obrazovati stručnjake koji će baratati sa znanjima iz obe oblasti, koje se u svakom pogledu prepliću - ističe prof. dr Vladimir Puškaš, koordinator Odeljenja za vino i alkoholna pića, na Tehnološkom fakultetu. - Smatram da je pokretanje ovog programa dobar potez i da će se mnogi studenti upisati na ovaj smer, a da će Srbija dobiti dosta dobrih stručnjaka, koji imaju znanja iz vinogradarstva i vinarstva, oblasti koje se teško razdvajaju.

Na Univerzitetu, takođe, objašnjavaju kako će budući vinari i vinogradari imati priliku da steknu i praktična znanja.


- Nastava će biti realizovana u savremeno opremljenim multimedijalnim učionicama u Rektoratu Univerziteta - objašnjavaju na Univerzitetu.

- Vežbe i praktična nastava će se izvoditi u laboratorijama Tehnološkog i Poljoprivrednog fakulteta, kao i na Oglednom dobru za vinogradarstvo Poljoprivrednog fakulteta u Sremskim Karlovcima.

Budući studenti će se, kako je navedeno na internet strani Univerziteta, uz osnovne predmete - vinarstvo i vinogradarstvo, obučavati i u predmetima - vinarstvo i održivi razvoj, vinarstvo i okruženje, savremeni sortiment vinove loze, ekološko vinogradarstvo, podrumarstvo, nega i finalizacija vina, marketing vina.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.