NavMenu

Izgradnja zatvora u Pančevu u završnoj fazi - U novom KPZ-u biće 269 zaposlenih

Izvor: RTV Subota, 27.01.2018. 12:37
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dabarti CGI/shutterstock.com)Ilustracija
Izgradnja novog zatvora u Pančevu na površini od 10 hektara u završnoj je fazi. Podignuto je 10 zgrada, ugrađena je kompletna stolarija a u toku su unutrašnji radovi. Ostalo je da se završi asfaltiranje i spoljašnje uređenje.

Ostalo je i da se opreme ćelije novim krevetima, stolovima i ormanima koje trenutno izrađuju osuđenici iz drugih kazneno popravnih zavoda.

Novi zatvor imaće najsavremeniju opremu za nadzor sa specijalnim senzorima i neprobojnim staklima. Ceo kompleks imaće dvostruku ogradu pokrivenu sa više stotina kamera.

Kazneno popravni zavod moći će da primi 500 osoba lišenih slobode - 300 osuđenika i 200 pritvorenika.

- Ovaj zatvor će ispunjavati sve standarde Evropske unije. Samo projektovanje je nastalo po Evropskim zatvorskim pravilima i ovo je realizacija svega toga. Zatvor nema karaule, biće pokriven komletno kamerama, to je isto bio jedan od uslova za Evropsku uniju - rekao je Aleksandar Drobnjak, rukovodilac projekta modernizacije zatvorskih objekata.

Vlada Srbije 31. decembra 2017. godine ugasila je formalno pravno Okružni zatvor koji se nalazi u Njegoševoj 6. u centru Pančeva. Ipak privremeno sedište Kazneno popravnog zavoda biće na ovoj adresi do završetka radova.

- Kazneno popravni zavod trebalo bi da broji 269 zaposlenih. Po uredbi Vlade preuzeto je 66 stalno zaposlenih iz Okružnog zatvora u Pančevu dok će se ostala radna mesta popuniti raspisivanjem konkursa nakon dobijanja saglasnosti Ministarstva finansija - izjavio je Dejan Bakić, upravnik KPZ Pančevo.

Planirano je da se zaposli više od 200 radnika koji će proći posebnu obuku. Najkompleksnija je obuka službe obezbeđenja koja će se sprovoditi po posebnom programu u centru u Nišu.

Izgradnja najsavremenijeg kazneno popravnog zavoda u regionu biće završena do proleća, a koštaće 23 mil EUR. Pet je obezbedila naša država, a 18 Razvojna banka Saveta Evrope.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.