NavMenu

Bržim priključenjem na struju do bolje pozicije na Doing business listi - Radi se na poboljšanju i pojeftinjenju procedura

Izvor: Beta Subota, 27.01.2018. 09:44
Komentari
Podeli
Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić kazao je u petak, 26. januara 2018. godine, da se radi na poboljšanju i pojeftinjenju procedura za dobijanje priključka za električnu energiju.

On je dodao i da očekuje da Srbija po tom kriterijumu ove godine bude bolje kotirana na Doing business listi Svetske banke gde su zemlje rangirane po uslovima poslovanja.

- Napravili smo iskorake u toj oblasti i nadam se da ćemo poboljšati svoju poziciju - rekao je Antić na promociji Sive knjige Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) u kojoj su preporuke za pojednostavljenje birokratije u poslovanju.

Kako je objasnio, već je smanjen broj procedura neophodnih za dobijanje priključka za električnu energiju sa pet na tri i u planu je da ih bude još manje.


- Radi se i na tome da se dozvola za priključak za električnu energiju dobije u roku koji je kraći nego sada za 10 do 15 dana. Blizu smo i rešenja za problem koji se odnosi na međusobne odnose komunalnih preduzeća u postupku dobijanja te dozvole - rekao je Antić.

Istakao je i da troškovi za dobijanje dozvole mogu da budu manji i transparentnije prikazani, kako bi se videlo koji su troškovi nepotrebni, a koji neopravdano veliki.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.