NavMenu

Matijević Galad u julu otvara fabriku premiksa za stočnu hranu u Kikindi

Izvor: eKapija Četvrtak, 25.01.2018. 15:56
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Nataliia Sydorova/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Matijević Galad, deo Matijević Agrara, na imanju u Kikindi završava fabriku premiksa za stočnu hranu.

Kako kaže direktor kikindske firme Nedeljko Berak, fabrika će biti otvorena u junu, prenose Kikindske novine.

- Proizvodićemo premikse za stočnu hranu za sva imanja Matijević Agrara u Vojvodini. Kapacitet je 3.000 tona premiksa za godinu dana – objasnio je Berak.

Prema njegovim rečima, važan segment rada su i svinjogojske farme na samom Galadu i na farmi koja je nekad pripadala Jedinstvu. Na ove dve farme trenutno ima oko 1.800 krmača, što znači da se za klanicu u vlasništvu Matijevića godišnje isporuči 40.000 tovljenika.

Ove godine proširiće se kapacitet farmi, jer je zacrtan plan da se uzgaja 55.000 tovljenika na godišnjem nivou. Ranijih godina ulagano je u automatsku ishranu, prasilišta i ventilaciju.


Ratarske kulture preduzeće uzgaja na 4.500 hektara. Ove godine uložiće i milion evra u sisteme za navodnjavanje. Oko 1.000 hektara biće u zalivnom sistemu, jer će biti potrebno 55.000 tona hrane za svinje.

Matijević je u Kikindi vlasnik bivših poljoprivrednih dobara Galad i Jedinstvo i u tom gradu posluje čitavu deceniju. Za to vreme uloženo je četrdesetak miliona evra u razvoj farmi i ratarske proizvodnje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.