NavMenu

TOS nastavlja promovisanje srpskih turističkih potencijala u Americi

Izvor: Tanjug Četvrtak, 25.01.2018. 14:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Kitja Kitja/shutterstock.com)Ilustracija
Turistička organizacija Srbije predstaviće turističku ponudu naše zemlje na sajmu turizma New York Times Travel Show, koji će biti održan od 26. do 28. januara u okviru promocije turizma Evrope.

Kako je saopšteno, TOS će u Njujorku nastupiti na štandu Evropske turističke komisije, čiji je cilj promocija Evrope kao turističke destinacije na prekomorskim tržištima, pri čemu su SAD jedno od četiri prioritetna tržišta.

- New York Times Travel Show je sajam koji okuplja 30.000 "ready to book" posetilaca, kao i 9.000 turističkih profesionalaca. Na sajmu, i neposredno nakon ove manifestacije, u proseku se ostvari prodaja turističkih aranžmana vrednih 7,5 mil USD - navedeno je u saopštenju TOS-a.

TOS je intenzivirao promociju domaćeg tuizma na američkom tržištu, u saradnji sa nacionalnim avioprevoznikom, nakon uspostavljanja direktne avionske linije između Njujorka i Beograda.

U toku 2017, TOS je promovisao turističke potencijale Srbije putem kampanje američkih blogera, koja je proglašena za najbolju influensersku kampanju u protekloj godini, te je ponela priznanje Adrian.


Kao rezultat intenzivnih promotivnih aktivnosti koje su sprovedene do sada, američki mediji prepoznali su turističke potencijale naše zemlje, a CNN je proglasio Srbiju za jednu od deset destinacija koje obavezno treba posetiti u 2018. godini.

U 2017. godini zabeležen je veliki porast broja turista iz SAD od 26% u broju dolazaka i 19% u ostvarenim noćenjima, uz značajno povećanje turističkog prometa, tako je devizni prihod od turista iz SAD dospeo u top 10, čime se ovo tržište priključilo prioritetnim tržištima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.