Izvor: eKapija | Četvrtak, 25.01.2018.| 09:29
Izdvojite članak Odštampajte vest

Pančevo dobija energetski efikasnu sportsku halu

Ilustracija (Foto: photobank.ch/shutterstock.com)
Sportska hala u Pančevu u narednom periodu dobiće unapređeni sistem grejanja i hlađenja, izolaciju fasade i krova, kao i novu stolariju, a sve u cilju bolje energetska efikasnost objekta. Uređenje sportske hale finansira se iz projekta "Energetska efikasnost - Preduslov za bolju životnu sredinu u prekograničnom regionu Rumunija-Srbija".

Projekat, koji sprovode Grad Pančevo i rumunska Opština Rešica, vredan je oko 1,35 mil EUR, od čega je budžet Pančeva oko 790.000 EUR, dok je rumunskoj strani pripalo oko 560.000 EUR.

Cilj projekta je doprinos energetskoj efikasnosti korišćenjem obnovljivih izvora energije i smanjenjem emisije gasova koji proizvode efekat staklene bašte, saopšteno je nakon konferencije održane u Rumuniji, povodom početka implementacije projekta.

Osim uređenja sportske hale, sagrađene 1969. godine, projektom su predviđene i druge aktivnosti.

- Predviđene su, između ostalog, i radionice na temu energetske efikasnosti, sportski dani za decu kod nas i u Rumuniji, izrada studije o postignutim rezultatima i tome kako poboljšati energetsku efikasnost - navedeno je u saopštenju asistenta menadžera projekta Anđele Vile.

Šta je sve planirano ovim projektom, koji je prvi koji se u Pančevu finansira iz Interreg IPA CBC programa, kao i detalji o raspisivanju tendera, biće poznato uskoro.

Kada je o rumunskoj strani reč, Rešica će ovim projektom dobiti solarne panele za zagrevanje sanitarne vode na zatvorenom bazenu, navedeno je u saopštenju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.