NavMenu

Fleksibilnost, konkurentnost i profit pri osvajanju globalnog tržišta autoindustrije

Izvor: Promo Četvrtak, 25.01.2018. 08:23
Komentari
Podeli
(Foto: Vasily Smirnov/shutterstock.com)
Automobilska industrija kao jedna od vodećih industrija sveta, u velikoj meri diktira tempo razvoja svih industrija i uvođenja inovacija u tehnološke procese. Osvajanje globalnog tržišta i brz odgovor na zahteve kupaca predstavlja jedan od primarnih ciljeva ne samo autokompanija, već i njihovih kooperanata i svih učesnika u dobavljačkom i logističkom lancu. Fleksibilnost i mogućnost unapređenja procesa u što kraćem vremenskom intervalu, uz ekonomsku isplativost doneće prednost u odnosu na konkurente. Dobavljači, kao jedan od ključnih elemenata u proizvodnom ciklusu svoje sisteme i radno okruženje moraju prilagoditi potrebama tržišta. Kako bi to uspeli neophodno je pratiti trendove i unapređivati proces primenom savremenih sistema.

"Industrija 4.0" predstavlja integraciju savremenih informacionih sistema i tehnologija sa fizičkom proizvodnjom i procesima, što omogućava razvoj novih tržišta i modela. Kako bi dobavljači bili konkurentni na tržištu i pratili dalje tokove razvoja, potpuna digitalizacija procesa predstavlja jedan od primarnih uslova. Potrebu za razvojem ovakvih sistema pre svega su izrazili zahtevi iz oblasti autoindustrije, koja mora efikasno da odgovori svim promenama, posebno pri masovnoj proizvodnji.

(Foto: Zapp2Photo/shutterstock.com)
Za razvoj metoda i softvera koji pružaju podršku pri unapređenju ovih sistema, učešće inženjera i ekonomista kroz istraživačke i razvojne projekte predstavlja jedan od važnih faktora. Razni alati, metode, analize, baze podataka i sistemi sastavni su deo jednog integrisanog sistema u svojstvu unapređenja procesa. Svi prethodno navedeni elementi prikazani kroz softverska rešenja znatno olakšavaju celokupan proces, štede vreme, smanjuju nepotrebne troškove i maksimalno podižu produktivnost. Softverska rešenja objedinjena zajedničkom platformom predstavljaju jedno od najvećih dostignuća razvojnih centara i savremene industrije, a dosadašnji rezultati ocenjeni su najvišim ocenama.


Platforma 3DEXPERIENCE razvijena od strane "Dassault Systèmes" predstavlja jedno od takvih rešenja. Faktori koji u najvećoj meri diktiraju poslovanje i pozicioniraju kompaniju na tržištu su kvalitet proizvoda, vreme njegove proizvodnje i isporuke i cena proizvoda, što 3DEXPERIENCE platforma u potpunosti omogućava. Kompanije konstantno teže povećanju produktivnosti i kvaliteta, ali paralelno sa time moraju ostati dovoljno fleksibilne kako bi se prilagodile trenutnim promenama koje diktira tržište. Dobavljači kao učesnici u velikom delu procesa nabavke treba da obezbede vremenski tačnu isporuku robe, bez rizika da skraćenje vremena proizvodnje utiče na kvalitet.

Kompletan tekst pročitajte OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.