Izvor: Beta | Sreda, 24.01.2018.| 15:39
Izdvojite članak Odštampajte vest

Pirotski Tigar ugovorio izvoz 50.000 pari obuće u Skandinaviju

Pirotski Tigar saopštio je danas da je sa kompanijom Ilse Jacobsen, liderom u proizvodnji modne odeće i obuće u Skandinaviji, ugovorio izvoz oko 50.000 pari obuće u vrednosti od 1,2 mil EUR.

Kako je navedeno, postoji mogućnost da izvoz Tigra na to tržište u 2019. i 2020. godini bude povećan 15 do 20%.

Delegacija Tigra, na čelu sa generalnim direktorom Vladimirom Ilićem, obišla je strateške kupce i potencijalne partnere u Švedskoj i Danskoj, u cilju povećanja proizvodnje, kvaliteta proizvoda i prodaje za tekuću godinu i predstojeći trogodišnji period.

Prema rečima Ilića, Tigar bi na osnovu pregovora sa švedskom firmom Wise Shoes od avgusta ove godine trebalo da počne probnu proizvodnju patika od gume, koje bi se u prodaji pojavile u sezoni jesen/zima 2018.

Švedska firma Shepherd planira da u 2018. godini proda gumene patike u vrednosti do 2 mil EUR, sa značajnim udelom proizvodnje Tigra.

Za švedsko tržište Tigar proizvodi standardni zaštitni program, kao i sportski i modni program, a sa firmom Shepherd pregovarano je i o uvođenju dečijeg programa koji bi zahtevao zajedničko ulaganje i moguće partnerstvo dveju kompanija, navedeno je u saopštenju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.