NavMenu

Uslovi za kupovinu državnih stanova poznati u februaru - Prvi kvadrati za zaposlene u službama bezbednosti

Izvor: Novosti Sreda, 24.01.2018. 15:57
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: hxdbzxy/shutterstock.com)Ilustracija
Ko će moći da kupi stan iz državnog projekta, i pod kojim uslovima, znaće se za najviše dve nedelje. Kako Novosti saznaju, premijerka Ana Brnabić dala je nalog nadležnima da pripreme model finansiranja i kriterijume za dodelu ovih stanova, a rešenja očekuje već za 14 dana. Prvi kvadrati biće namenjeni zaposlenima u službama bezbednosti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će tokom 2018. godine početi izgradnja 8.680 stanova za zaposlene u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Vojsci Srbije i Bezbednosno-informativnoj agenciji. U ovom sektoru je, procene su, oko 20.000 zaposlenih bez rešenog stambenog pitanja. Preko državne stanogradnje do doma će, u prvoj fazi, doći trećina najugroženijih.

- Dodela stanova pripadnicima službi bezbednosti je pilot-projekat, koji će biti proširen na mlade bračne parove i naučnike - saznaju Novosti u Vladi Srbije.


Država obećava da će kvadrat stana iz ovog programa u prestonici koštati najviše 550 EUR, jer će obezbediti najbolje kreditne uslove, a i sama finansijski učestvovati u čitavom poslu. U drugim gradovima Srbije cena će ići do 450 EUR.

Zloupotrebe

Država tek radi na rešenju kako da spreči eventualne zloupotrebe budućih kupaca kvadrata po povlašćenim cenama. Neke od ideja su da vlasnici kupljenu nekretninu ne mogu da preprodaju najmanje narednih deset godina. Razmišlja se i o tome da uslov bude obaveza rada 15 godina u pomenutim sistemima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.