Izvor: eKapija | Utorak, 23.01.2018.| 17:01
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nordijske kompanije sve više zainteresovane za ulaganja u Apatinu

(Foto: rangizzz/shutterstock.com)
Nakon Novog Sada, Šapca, Smedereva i Niša, i opština Apatin je ugostila predstavnike Nordijske poslovne alijanse, koje je predvodio ambasador Švedske Jan Lundin, zatim predstavnici ambasada Norveške i Finske, te predstavnici nordijskih kompanija Securitas, REKA, BBD Group, Engo Planet, FCB Afirma, Telenora, Leo Burnett.

Predstavnici Nordijske poslovne alijanse kroz prezentacije su upoznati sa privrednim potencijalima.

- Posetili smo Apatin da bismo razvili poslovne veze između ovog grada i naših preduzeća. Dobili smo interesantno informacije u vezi sa mogućnostima za razvoj elokoškog turizma, proizvodnje energije... Sve to čini Apatin interesantnim za investiranje - rekao je ambasador Lundin.

U Apatinu, inače, već rade neke nordijske kompanije. Jedan od primera je Securitas, koji u opvom gradu zapošljava 170 radnika.

Zamenica predsednika Opštine Apatin Dubravka Korać kaže da je "najviše interesovanja pokazano je za obnovljive izvore energije, koji kod nas praktično nisu iskorišteni, kako geotermalne izvore tako i biomasu".

- Verujem da im je interesantna priča i brodogradilišta koje godinama ne radi i ovo je idealna prilika da se velike kompanije zainteresuju i investiraju u njega - rekla je Korać.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.