NavMenu

Iran Air od 27. januara leti od Beograda do Teherana - U februaru dolazi i Qeshm Air

Izvor: Novosti Nedelja, 21.01.2018. 13:58
Komentari
Podeli
(Foto: My Good Images/shutterstock.com)
Prestonice Srbije i Irana biće od 27. januara povezane direktnim letom posle gotovo 27 godina.

Najavljivano je za 13. januar, ali će putnici iz Beograda za Teheran, bez presedanja, leteti od sledeće subote. Direktan let na liniji Teheran - Beograd - Teheran uvodi se posle dvogodišnjih pregovora. Liniju je pokrenuo Iran Air, a već od 1. februara dobiće i konkurenciju. Takođe iranska, kompanija Qeshm Air povezaće prestonice Srbije i Irana.

- Aviokompanija Iran Air će na ovoj liniji saobraćati dva puta nedeljno, utorkom i subotom sa planiranim sletanjem u 10, a poletanjem u 11 časova - kažu u Aerodromu Nikola Tesla.

- Od 1. februara dva puta nedeljno, ponedeljkom i četvrtkom, na liniji Teheran - Beograd - Teheran započeće letovi aviokompanije Qeshm Air. Sletanje je planirano za 14.50, a poletanje iz Beograda za 16.05.

Iran Air će na liniji do Beograda angažovati avion tipa "erbas A320" koji ima 156 sedišta. Isti kapacitet i isti tip aviona najavio je i Qeshm Air.

Pregovori oko uspostavljanja direktne veze počeli su 2016. godine. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali tokom posete Teheranu obišao je i Direktorat civilnog vazduhoplovstva Irana. Direktna veza dve prestonice trebalo bi pre svega da omogući veći protok turista. Nadležni ističu i da je otvaranje direktne avio-linije vrlo važno i za privlačenje investicija iz neke zemlje. Direktan let, veruju, mogao bi da utiče na čvršće privredne veze i lakšu odluku investitora da poslovanje prošire baš u Srbiji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.