NavMenu

Nudle iz Rume i u Americi i Kanadi

Izvor: eKapija Četvrtak, 18.01.2018. 15:50
Komentari
Podeli
CG Corp Global iz Nepala, koja je u oktobru 2017. godine otvorila u Rumi svoju prvu fabriku u Evropi u kojoj će proizvoditi instant nudle Wai Wai, posle evropskog tržišta počinje izvoz i u Ameriku i Kanadu, saopšteno je iz ove kompanije.

- Kada smo otvarali fabriku u Rumi, želeli smo da fabrika bude temelj za buduće poslovanje kompanije na teritoriji cele Evrope. U tome smo uspeli: Wai Wai nudle već izvozimo širom Evrope, ali smo izvoz nudli proizvedenih u Srbiji započeli i u Ujedinjene Arapske Emirate, a narednih nedelja počećemo da ih izvozimo i u Ameriku i Kanadu - kaže generalni direktor Vipin Pangeni.

Izvoz testenine započeo je isporukama Velikoj Britaniji, Portugalu, Danskoj i Italiji, a nastavljen je izvozom u Nemačku, Kipar, Holandiju, Belgiju i Norvešku i druge evropske zemlje.

Godišnje se u svetu proda više od dve milijarde pakovanja Wai Wai nudli, a otvaranjem fabrike u Rumi kompanija CG Corp Global započela je svoje poslovanje u Evropi. Fabrika Wai Wai deo je globalnog konglomerata Cinnovation Grupe, koja se sastoji od 122 kompanije i 76 brendova i posluje u nekoliko poslovnih sfera - infrastruktura, hotelijerstvo, bankarstvo, telefonija, prehrambena industrija, hidroelektrane, obrazovanje, cigarete i pića.

Kompanija CG Corp Global sa svojim svetski poznatim brendom Wai Wai nudlama učestvovaće ove godine i na najvećem svetskom sajmu hrane i pića Gulfood koji se održava u Dubaiju. Svake godine ovaj sajam, koji se ove godine održava od 18. do 22. februara, pirivlači profesionalce iz celog sveta, a prošle godine postavljen je i rekord - 5.000 kompanija izlagača iz 120 zemalja.

Izvozu je namenjeno 80% proizvodnje u fabrici u Rumi, a do 2020. biće zaposleno ukupno 407 ljudi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.