NavMenu

Austrijski aerodromi dobili EU sertifikat za bezbednost

Izvor: eKapija Sreda, 17.01.2018. 10:57
Komentari
Podeli
(Foto: Dabarti CGI/shutterstock.com)
Aerodrome u Beču, Gracu, Insbruku, Klagenfurtu, Lincu, Salcburgu i Bad Feslau sertifikovala je Evropska agencija za bezbednost saobraćaja (EASA).

Time su svi aerodromi namenjeni za aviosaobraćaj u Austriji dobili sertifikat za podjednako visok standard bezbednosti u organizaciji i poslovanju koje se odvija iza sigurnosne kontrole, kao i za infrastrukturu na površini gde se avioni parkiraju i održavaju.

Težište ove sertifikacije je jedinstveno uređenje procesa rada na aerodromima kao i definisanje međunarodno jedinstvenih standarda za tehničke uređaje i poslovnu organizaciju. Novi sertifikat doprinosi većoj bezbednosti putnika na svim evropskim aerodromima.


Pomenuti aerodromi proveravani su po pitanju bezbednosti poslovanja u opsežnim kontrolama i detaljnim inspekcijama.

Glavni zadatak Evropske agencije za bezbednost je utvrđivanje stepena bezbednosti u aerodromskom poslovanju na evropskim civilnim aerodromima. Agencija sa sedištem u Kelnu, koja trenutno broji 32 države članice, osnovana je 2002. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.