NavMenu

Počela podela vaučera za 2018. - U program razvoja domaćeg turizma uključeni i Niš i Kragujevac

Izvor: Dnevnik Sreda, 17.01.2018. 09:44
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Anton Violin/shutterstock.com)Ilustracija
Akcija dodele turističkih vaučera u vrednosti od 5.000 dinara nastavlja se i ove godine, a po prvi put u odnosu na protekle tri godine od kada se na ovaj način želi podstaći razvoj domaćeg turizma, biće uključeni i gradovi Niš i Kragujevac.

Novi Sad i Beograd i su dalje van ove ponude, a zadržano je pravilo o minimum pet dana, odnosno pet noćenja.

Zainteresovani građani su već s prvim danima januara počeli da podnose prijave na šalterima Pošte Srbije, pa je u Ministarstvo trgovine i turizma već stiglo nekoliko stotina prijava.

U Službi za informisanje ministarstva kažu da se prvi turisti sa vaučerima mogu očekivati već posle 1. februara, jer treba da prođe 30 dana od podnošenja prijave do korišćenja vaučera. I ove godine turisti se mogu prijavljivati do 15. oktobra, a vaučere treba da iskoriste do 20. novembra.


Vlada Srbije, inače, namerava da ove godine izdvoji 400 miliona dinara za 80.000 vaučera.

Namera je i da se pojednostavi procedura pri podnošenju zahteva za dobijanje vaučera, ali građani i dalje treba da, pored prijave, pošalju i fotokopiju lične karte ili pasoša i potvrdu o rezervaciji.

Penzionerima treba i kopija rešenja o ostvarenom pravu na penziju i fotokopija ili original penzionog čeka. Zaposleni, čija primanja mesečno ne prelaze iznos od 60.000 dinara, treba da dostave i original potvrdu o zaposlenju i zaradi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.