Izvor: Južne vesti | Sreda, 17.01.2018.| 15:45

MIHAJLOVIĆ: Oko 195 miliona dinara za završetak obilaznice oko Leskovca

Zorana Mihajlović
Oko 195 miliona dinara, prema rečima potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, sliće se u kasu Leskovca kako bi radovi na Bulevaru Nikole Pašića bili završeni.

Ostalo je da se uradi spajanje sa bojničkim putem, ali pre toga, kako kaže, treba uskladiti projektnu dokumentaciju sa Zakonom o planiranju i izgradnji.

Radovi bi, kaže Mihajlović, trebalo da krenu u drugoj polovini tekuće godine.

Ovo je, kaže Mihajlović, važan infrastrukturni projekat, jer povezuje tri opštine - Bojnik, Medveđu i Lebane, ali je važan i za oko 200.000 ljudi, koji, kako kaže, gravitiraju u ovom delu Srbije.

- Ministarstvo će još jednom pogledati projektnu dokumentaciju i zajedno sa Putevima Srbije krenuti u realizaciju - kaže Mihajlović.

Dodaje da je Leskovac u prethodnom periodu završio eksprprijaciju, koja je donekle pravila probleme, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 98 miliona dinara.

Inače, izgradnju obilaznice oko Leskovca, koja je krenula još 2010. godine, pratila su kašnjenja, problemi oko dokumentacije i loše izvršeni radovi. Do sada je, u okviru ovog projekta, rekonstruisan nadvožnjak i uređen Bulevar od ulaska u grad do Devete ulice u naselju Rade Žunić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.