NavMenu

Delta M kupuje C market

Izvor: Danas Petak, 19.08.2005. 12:44
Komentari
Podeli


Kompanija Delta M, vlasništvo beogradskg biznismena Miroslava Miškovića, skopila je ugovor sa Udruženjem malih akcionara C marketa o otkupu njihovih udela u tom društvenom preduzeću. Prema izjavi pravnog zastupnika malih akcionara Branka Pavlovića, Delta M se obavezala da do 15. septembra prikuplja naloge malih akcionara C marketa za prenos njihovog vlasničkog udela po dogovorenim uslovima. Posle tog roka Delta M neće imati obaveza prema onima koji se naknadno odluče za prodaju.


Pavlović je naveo da se ta transakcija neće odvijati na tržištu hartija od vrednosti, već će biti sklapani pojedinačni ugovori o prenosu vlasničkog udela, a prema njegovom objašnjenju Delta M će na taj način biti jedan od suvlasnika, najverovatnije za većinskim paketom akcija C marketa.

U Udruženju malih akcionara su vlasnici više od 51 odsto kapitala C marketa, dok je u vlasništvu države 23 odsto kapitala tog trgovinskog prduzeća. To znači da bi sadašnjom kupovinom iznad 27 odsto udela, a potom i državnog vlasnistva, Delta M postala većinski vlasnik C marketa.

Iako je reč o poslovnoj tajni, pravni zastupnika malih akcionara kaže da je ponuda Delte M povoljnija od one koji su imali od Merkator koji je za jednu akciju dao početnu cenu od 18 hiljada dinara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.