NavMenu

Novosadski i Macquarie univerzitet iz Sidneja dogovorili saradnju u oblasti doktorskih studija

Izvor: eKapija Ponedeljak, 15.01.2018. 12:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)Ilustracija
Na osnovu Memoranduma o razumevanju, koji su nedavno potpisali prof. dr Dušan Nikolić, rektor Univerziteta u Novom Sadu, i prof. dr Isak S. Pretorius, prorektor za naučna istraživanja Macquarie University u Sidneju, započela je saradnja ove dve institucije u oblasti doktorskih studija, saopštio je novosadski univerzitet.

Prestižni australijski univerzitet izdvojio je milion australijskih dolara za finansiranje zajedničkog mentorstva (cotutelle) za najuspešnije studente Univerziteta u Novom Sadu. Sa njima će raditi jedan mentor iz Novog Sada i jedan mentor iz Sidneja, a biće im omogućeno da borave i vrše istraživanja na oba univerziteta. Prednost će imati kandidati koji se bave novim materijalima, nanotehnologijama i drugim temama iz prioritetnih oblasti Centra za strategijske i napredne studije Univerziteta u Novom Sadu.

Detalji u vezi sa realizacijom sporazuma biće utvrđeni krajem januara 2018. godine, na međunarodnom skupu posvećenom zajedničkom mentorstvu, koji u Sidneju organizuje Mekvori univerzitet.

U saopštenju se navodi da je ovaj vid saradnje višestruko značajan za akademsku zajednicu Univerziteta u Novom Sadu. On će omogućiti intenzivniju razmenu informacija i ideja, pristup vrhunskim laboratorijama i drugim resursima partnerskih institucija i povezivanje vodećih naučnika iz različitih delova sveta.


Inače, Macquarie univerzitet je osnovan 1964. godine sa idejom da bude prepoznatljiva i napredna ustanova u okviru koje se razvijaju interdisciplinarne i multidisciplinarne studije. Univerzitet je, u međuvremenu, izgradio izvrsnu reputaciju na polju nauke. Sva istraživanja ove institucije (100%) su u skladu sa najvišim svetskim standardima ili su značajno iznad njih, a više od 100 istraživača sa Mekvori univerziteta se svrstava u 1% najboljih istraživača na svetu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.