NavMenu

U renoviranje Specijalne zatvorske bolnice uloženo 190 miliona dinara - Do 2021. obnova još pet blokova Okružnog zatvora u Beogradu

Izvor: eKapija Ponedeljak, 15.01.2018. 15:56
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: hxdbzxy/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarka pravde u Vladi Republike Srbije Nela Kuburović izjavila je u petak (12. januara 2018. godine) da su Specijalna zatvorska bolnica sa sedištem u Beogradu, kao i sedam od 12 blokova beogradskog Okružnog zatvora, kompletno renovirani i snabdeveni potrebnom opremom, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Kuburović je, obilazeći pomenute objekte, najavila da će u naredne tri godine, kako je i planirano, biti obnovljeno i preostalih pet blokova ovog najvećeg zatvora na Balkanu.

Ona je, uz napomenu da su u renoviranju ovih objekata učestvovali i osuđenici koji kazne izdržavaju u srpskim zatvorima, navela da se u potpuno obnovljenoj Specijalnoj zatvorskoj bolnici trenutno nalazi 635 osoba.

Kuburović je podsetila da je tokom decembra i Ministarstvo zdravlja izvršilo stručni nadzor i da je utvrdilo da su kvalitet i stručnost koji se ovde primenjuju na veoma visokom nivou.


U celokupno renoviranje bolnice uloženo je više od 190 miliona dinara, napomenula je ona i istakla da je celokupan nameštaj proizveden u drugim kazneno-popravnim zavodima.

Upravnik Okružnog zatvora u Beogradu, Zvonko Grulović, rekao je da je od 2011. godine renovirano sedam od ukupno 12 blokova, i dodao da je sada kapacitet tog zatvora povećan za približno 33%.

Prema planu iz 2012. godine, preostalih pet blokova trebalo bi da bude završeno do 2021. godine, napomenuo je Grulović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.