NavMenu

Godišnja BELhospice nagrada dodeljena Ambasadi Kraljevine Norveške

Izvor: eKapija Petak, 12.01.2018. 17:33
Komentari
Podeli
Sa dodele nagradeSa dodele nagrade
Godišnja BELhospice nagrada uručena je u petak (12. januara 2018. godine) Ambasadi Kraljevine Norveške, odnosno ambasadoru Arne Sanes Bjornstadu, u kući budućeg hospis centra u Malom Mokrom Lugu, navedeno je u saopštenju BELhospice.

- Zahvaljujući podršci Kraljevine Norveške organizaciji BELhospice, u vidu dvogodišnjeg programa nepovratnih sredstava u iznosu od 117.224 EUR, BELhospice je zbrinuo više od 1.500 onkoloških pacijenata i članova njihovih porodica. Takođe, obezbedili smo više od 4.500 besplatnih kućnih poseta kao i 8.800 telefonskih konsultacija. Ovaj program je takođe pomogao unapređenje veština i jačanje kapaciteta organizacije u sprovođenju ovih važnih aktivnosti, kao i inovativne usluge u palijativnom zbrinjavanju onkoloških pacijenata u odmaklim fazama bolesti i članova njihovih porodica - izjavila je direktorka BELhospice centra Vera Madžgalj.

Ambasador Kraljevine Norveške Arne Sanes Bjornstad podsetio je, prilikom primanja nagrade, da je BELhospice jedina organizacija koja pruža besplatno palijativno zbrinjavanje onkoloških pacijenata u Srbiji.

Ovom prilikom, BELhospice i BENU apoteka potpisali su sporazum o dugoročnoj saradnji koji obuhvata generalno sponzorstvo BELhospice tima na Beogradskom maratonu i podršku BELhospice centru kroz donatorske kutije u apotekama širom Srbije, dodaje se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.