Izvor: eKapija | Petak, 12.01.2018.| 17:33

Godišnja BELhospice nagrada dodeljena Ambasadi Kraljevine Norveške

Sa dodele nagrade
Godišnja BELhospice nagrada uručena je u petak (12. januara 2018. godine) Ambasadi Kraljevine Norveške, odnosno ambasadoru Arne Sanes Bjornstadu, u kući budućeg hospis centra u Malom Mokrom Lugu, navedeno je u saopštenju BELhospice.

- Zahvaljujući podršci Kraljevine Norveške organizaciji BELhospice, u vidu dvogodišnjeg programa nepovratnih sredstava u iznosu od 117.224 EUR, BELhospice je zbrinuo više od 1.500 onkoloških pacijenata i članova njihovih porodica. Takođe, obezbedili smo više od 4.500 besplatnih kućnih poseta kao i 8.800 telefonskih konsultacija. Ovaj program je takođe pomogao unapređenje veština i jačanje kapaciteta organizacije u sprovođenju ovih važnih aktivnosti, kao i inovativne usluge u palijativnom zbrinjavanju onkoloških pacijenata u odmaklim fazama bolesti i članova njihovih porodica - izjavila je direktorka BELhospice centra Vera Madžgalj.

Ambasador Kraljevine Norveške Arne Sanes Bjornstad podsetio je, prilikom primanja nagrade, da je BELhospice jedina organizacija koja pruža besplatno palijativno zbrinjavanje onkoloških pacijenata u Srbiji.

Ovom prilikom, BELhospice i BENU apoteka potpisali su sporazum o dugoročnoj saradnji koji obuhvata generalno sponzorstvo BELhospice tima na Beogradskom maratonu i podršku BELhospice centru kroz donatorske kutije u apotekama širom Srbije, dodaje se u saopštenju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.