Izvor: eKapija | Petak, 12.01.2018.| 12:21

Završetak svih radova na Brankovom mostu 12. februara

Brankov most
Treća traka na Brankovom mostu biće puštena 12. februara, čime će radovi biti završeni i saobraćaj normalizovan, najavio je gradski menadžer Goran Vesić, gostujući u Jutarnjem programu RTS.

Govoreći o radovima na infrastrukturi on je rekao da je Direkcija za građevinsko zemljište završila tender za izgradnju kanalizacije u Batajnici i trenutno je u toku izbor izvođača za investiciju vrednu 380 miliona dinara.

– Tu je i otvaranje ponuda za vodovodnu mrežu u Grmovcu, a 22. januara otvorićemo ponude za postavljanje šina na Mostu na Adi koje će povezati Novi Beograd i Banovo brdo, što je investicija vredna oko dve milijarde dinara. U narednih nekoliko dana očekujemo i potpisivanje ugovora za izradu urbanističko-arhitektonskog rešenja za Stari savski most, čime će se stvoriti uslovi za raspisivanje tendera i odabir izvođača. Nastavićemo i sa rekonstrukcijom Trga republike, Nušićeve, širićemo pešačku zonu, počeće rekonstrukcija Kneza Miloša, najpre trotoara, a iduće godine će se raditi i podzemni parking ispod same ulice. Predstoji i rekonstrukcija celog poteza od Ruzveltove do Kalemegdana, raspisaćemo tender za tunel koji će počinjati kod sadašnje autobuske stanice, a završavati kod Pančevačkog mosta i nastavićemo radove na obilaznici – istakao je Goran Vesić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.