Izvor: eKapija | Petak, 12.01.2018.| 12:21
Izdvojite članak Odštampajte vest

Bugarski lev i rumunski lej od 1. februara u menjačnicama u Srbiji

(Foto: I.Vukša)
Bugarski lev i rumunski lej moći će da se menjaju u menjačnicama u Srbiji, prema odluci Narodne banke Srbije (NBS), koja je saopštila i da je na svoju deviznu kursnu listu uvrstila i kuvajtski dinar.

Kako je navedeno u saopštenju, bugarski lev i rumunski lej će se uključiti na listu deviza i efektivnog stranog novca kojima banke mogu da trguju, kao i na listu efektivnog stranog novca koje ovlašćeni menjači i javni poštanski operator mogu da kupuju i prodaju na domaćem deviznom tržištu.

Bugarska valuta će na kursnoj listi imati slovnu oznaku BGN i numeričku oznaku 975, dok će rumunski lej imati slovnu oznaku RON i numeričku 946.

Izvršni odbor centralne banke je takođe doneo odluku kojom je omogućena trgovina u formi deviza mađarskoj forinti, poljskom zlotu, češkoj kruni, konvertibilnoj marki i hrvatskoj kuni, valutama kojima je do sada bila omogućena trgovina samo u formi efektivnog stranog novca.

Ove odluke, koje je Izvršni odbor NBS doneo u četvrtak (11. januara 2018. godine) stupaju na snagu 1. februara 2018. godine, navedeno je u saopštenju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.