NavMenu

PAMTIĆU U 2017: Dragoljub Petrović

Izvor: eKapija Sreda, 10.01.2018. 15:14
Komentari
Podeli
Dragoljub Draža Petrović glavni je i odgovorni urednik beogradskog dnevnog lista Danas.

Rođen je 6. decembra 1970. u Beogradu. Sin je glumca Bogoljuba Petrovića.

Novinarstvom se bavi od 1994. godine. Radio je za Borbu, Našu Borbu i Glas javnosti, a kolumne pisao i za Nedeljnik, Kurir, NIN i Status.

Glavni urednik lista Danas postao je u martu 2016. godine.

Sudobitnik je nagrade Stanislav Staša Marinković za 1997. godinu zajedno sa novinarkom Tanjom Jakobi. U tradicionalnoj novogodišnjoj anketi magazina Status, u kojoj je učestvovalo više od 100 novinara i urednika, proglašen je za najboljeg novinara 2010. godine.

Drugi put nagradu Stanislav Staša Marinković dobio je 9. juna 2011, a dobitnik je i nagrade Dragiša Kašiković i nagrade Desimir Tošić za 2013. godinu.

Pitali smo Dražu Petrovića šta je po njegovom mišljenju obeležilo 2017. godinu.

DOGAĐAJ GODINE

- Demonstracije "Protiv dikature" u aprilu. Prvih sedam dana pokazale su da Srbija može da se pobuni sama i bez sveprisutnih političara. Posle sedam dana te demonstracije su pokazale nešto drugo – da nove generacije nemaju dovoljno energije da neku priču isteraju do kraja.

PROMAŠAJ GODINE


- Imenovanje Ane Brnabić za premijerku. Dobili smo politički korektnu osobu na daljinsko upravljanje.

LIČNOST GODINE

- Tetka iz Kanade. Mitska ličnost koja nas je najviše nasmejala u 2017. godini.


NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE

- Trenutak kada je Ivica Dačić Donaldu Trampu uručio naslovnu stranu Informera. Tako smo poboljšali odnose sa Amerikom za pet sekundi i pet stotinki što je novi državni rekord.

NAJLOŠIJI POTEZ DRŽAVE

- Pokušaj da ugasi list Danas naredbom mnogim opštinama i javnim preduzećima da nam otkažu oglašavanje, iako smo najjeftiniji, a verovatno i najpristojniji dnevni list.

ŠTA OČEKUJETE U 2018. GODINI?


- Pobedu opozicije na beogradskim izborima. To će biti početak kraja Vučićeve vlasti. Ali mislim da sam preveliki optimista jer ovakva opozicija neće tako lako pobediti Vučića. Ne zato što je lošija od njega, daleko je bolja, nego zato što nije u stanju da ljude uveri da nisu svi isti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.