Izvor: Dnevnik | Sreda, 10.01.2018.| 14:40

Opština Kula ulaže u Dom zdravlja, sportsku halu u Sivcu, kanalizacionu mrežu...

(Foto: Family Business/shutterstock.com)
Budžet kulske opštine računa ove godine na 1,82 milijarde dinara, od čega će 627 miliona dinara biti namenjeno za investicione projekte, odlučili su odbornici Skupštine opštine.

Po rečima predsednika opštine Perice Videkanjića i ove godine će se nastaviti sa ulaganjima u infrastrukturne projekte, ali će biti započete i nove investicije.

- Radiće se na izgradnji potisnog voda sa kanalizacionom mrežom u Kuli i Crvenki, sufinansiranju izgradnje Doma zdravlja u Kuli, izgradnji sportske hale u Sivcu, zatim sportsko-rekreativnog centra u Kuli, puta Sivac-Mali Stapar, uređenju parka u Kuli, Trga Duška Trifunovića u Crvenki i uređenju centra Sivca, Ruskog Krstura i Lipara - kazao je Videkanjić i naglasio da su to samo neki od ovogodišnjih projekata.

Lane je iz opštinske kase izdvojeno oko 90 miliona dinara za socijalna davanja, što će se nastaviti i tokom ove godine.

Skupština opštine dala je saglasnost i na godišnje programe poslovanja ustanova čiji je osnivač, a to su domovi kulture Crvenka i Sivac, Predškolska ustanova Bambi, Dom zdravlja, Sportski centar Crvenka, Centar za socijalni rad opštine, kao i Turistička organizacija opštine Kula.

Na sedinci opštinskog parlamenta. između ostalog, odlučeno je i da se osnuje zajedničko JKP Prečistač Vrbas-Kula i uradi Plan detaljne regulacije turističkog lokaliteta Vodice u Ruskom Krsturu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.