Izvor: Ozonpress | Sreda, 10.01.2018.| 09:49

U toku izrada projekta rekonstrukcije zelene pijace u Čačku - Planirana i gradnja podzemne garaže

Ilustracija (Foto: Adisa/shutterstock.com)
Javno komunalno preduzeće Komunalac počelo je da radi na idejnom rešenju za rekonstrukciju zelene pijace u Čačku. Idejni projekat trebalo bi da bude gotov u februaru da bi potom počeli da se traže mogući izvori finansiranja.

Loši uslovi za smeštaj robe, tezge koje prokišnjavaju, loši prolazi i trotoari, samo su neki od problema sa kojima se suočavaju prodavci i trgovci na čačanskoj zelenoj pijaci.

Kako kaže direktor Komunalca Petar Domanović, idejno rešenje trebalo bi da bude predstavljeno u februaru mesecu, a glavni projekat tokom leta.

- Onda ćemo u saradnji sa gradskim rukovodstvom odrediti model finansiranja, da li će to biti direktno iz budžeta već od naredne godine, javno privatnim partnerstvom ili koncesijom. U svakom slučaju, vidim jasnu nameru gradskog rukovodstva da se krene u rekonstrukciju zelene pijace - rekao je Petar Domanović.

Površina na kojoj se nalazi zelena pijaca je nešto manje od 100 ari, a ono što se već sada zna je da će projektom biti predviđena izgradnja podzemne garaže i centralnog kružnog dela sa tezgama koji će se nalaziti pod kupolom.

Jedna od ideja je da na delu prostora ka Sinđelićevoj ulici budu postavljene pokretne tezge koje bi se sklanjale nakon završenog radnog vremena u 16 časova.

Inače, poslednja veća rekonstrukcija na zelenoj pijaci izvedena je 2006. godine kada je uređena mlečna pijaca i zamenjen deo tezgi. Novac za te radove obezbedila je američka nevladina organizacija ACDI VOCA.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.